Tervislik toit tööle kaasa

Posted by Anette S 0

 

Tervislik toit tööle kaasa


 

Lõunasöök mõjutab suuresti, kuidas sa ennast päeva teisel poolel tunned. Eine peaks andma meile keset päeva kosutust ja energiat, ning hoidma ka vaimu virge. Tuleb teha teadlikke valikuid, et saada toidust kätte just see piisav kogus energiat, vitamiine ja mineraalaineid. 

 

Usun, et paljud teist on tundnud kuidas peale lõunasööki on enesetunne raske ja töö tegemise asemel sooviks hoopis ühe mõnusa uinaku teha. See näitab, et mõõduka energialaengu asemel oled end koormanud hoopis liigse toiduga, mida organism nüüd suure vaevaga seedima on hakanud.

 

Tervisliku lõunasöögi kaasa võtmine on lihtne lahendus, kuidas end peale söömist ikka hästi tunda. Sellisel juhul tead kindlalt, mida söödav eine täpselt sisaldab ja kui suur on toiduportsjon. Lisaks aitab kodust toidu kaasa võtmine säästa raha.

 

Täna tutvustamegi teile, kuidas võimalikult efektiivselt endale toit tööle kaasa valmistada.

 

 

1. Vali millal sa kokkad

 

Vali enda jaoks üks või kaks päeva nädalas millal otsustad enda toidud valmis teha. See võib olla näiteks pühapäev ja kolmapäeva. Nii saad enda nädalat mugavalt ja tervislikult alustada. Kui oled pool nädalat motiveeritud olnud siis soovid samaga jätkata ka nädala keskel.

 

 

2. Vali millised toidud valmistad

 

Mõtle välja retseptid mida kasutad. Retsepte võid otsida nii kokaraamatutest, kui ka internetist. Selleks, et kõht püsiks lõunasöögist kaua täis peaks lõunasöök sisaldama nii süsivesikud, valke, kui ka rasvu. Kindlasti tasub silmas pidada, et kaasa tehtav toit ei oleks liiga ajakulukas. Hoia silma peal ka toidukogustel ja vajadusel võid jälgida ka kaloreid. 

 

 

3. Käi teadlikult poes

 

Toidupooodi minekuks koosta nimekiri kõikidest asjadest mida vaja on. Kindlasti vaata enne ka külmkappi, et ei tekiks olukorda kus kokku on ostetud liiga palju toitu. Nimekirja valmistamisel võid grupeerida sarnased toiduained kokku, et saaksid poes kiirelt ja efektiivselt käidud. 

 

 

4. Valmista ja kokka

 

Mugavam on alustada retseptidest mis võtavad kauem aega, et nende valmimiselt samaaegselt valmistada lihtsamaid ja kiiremaid toite. Sellise süsteemiga on võimalik ohtralt aega kokku hoida ja toitude valmistamine ei võta liigselt energiat.

 

 

5. Pakendamine

 

Kindlasti peaks enne toitude valmistamist välja mõtlema, kuidas neid on võimalik kaasa võtta. Selle jaoks sobivad hästi taaskasutatavad toidukarbid. Toidukarpide valik on suur ja kindlasti leiad just enda jaoks sobiva suuruse ja disainiga karbid.

 

Jäta Kommentaar